Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Boldog születésnapot Snooty!

2014. július 30. 14:21, CukiságBlog komment

7_74.jpg

Szeretjük Snooty-t, annyira kis bamba képe van, hogy igazán szerethető és mókás jószág. De azon túl, hogy a vidámságot hoz az emberek arcára, rekordtulajdonos is, hiszen ő a világon a legöregebb fogságban tartott lamantin, a héten ünnepelte a 66. születésnapját.

A lamantinok a vadonban ritkán érnek meg ilyen szép kort, ugyanis az emberek által generált veszélyek lesújtanak rájuk. Túl éles hajó propellerek miatti csonkítások, környezeti változások. Általában 30 évig élnek, de sokuk még a 10. szülinapját sem éli meg.

Snooty igazán egészséges életmódot folytat, nem csoda, hogy ilyen szép kort élt meg, minden nap válogatott zöldségeket kap, imádja a salátát, répát, káposztát, brokkolit. Amellett pedig, hogy vonzza a látogatókat, nagy segítségére volt a kutatóknak is, hogy jobban megismerjék a lamantinok viselkedését. Régen egy buta jószágnak tartották, talán pont vicces testfelépítésükből kifolyólag, mára azonban bebizonyosodott, hogy intelligenciaszintjük hasonlít a delfinekéhez, csak nem olyan mozgékonyak. 

Forrás: boredpanda.com

születésnap florida rekord lamantin akvárium 66 legöregebb snooty

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása