Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Jogosítvány kutyához, tisztelet a tengerimalacnak

2008. november 12. 07:27, ge komment

Örömmel értesítjük minden kedves állatbarát olvasónkat a csodás hírről: a parlament az állatok jogait védő, szigorú szabályozásokat vezetett be. Svájcban. Lehet hogy naívak vagyunk, de réméljük hogy idővel ezek a törvények más országokban is a tisztelt képviselők elé kerülnek.

Az új szövetségi rendelet szerint például nem szabad tengerimalacot egymagában tartani. Mert mint minden társas lény, a tengerimalac is igényt tarthat a társaságra.

Aki pedig 2008 szeptemberétől első ízben szeretne kutyát tartani, annak államilag elismert kiképzők felügyelete mellett jogosítványt kell szereznie. Csak a sikeres elméleti és gyakorlati vizsgák után lehet ezentúl kutyája bárkinek. Sajnos a tananyagot nem ismerjük, pedig arra különösen kíváncsiak lennénk.

És bizony a horgászok sem kerülhetik el, hogy megtanuljanak humánusan pecázni: nincs több szakállas horog! Az állatszállítók és gazdák szintén beülnek az iskolapadba, hogy 2013-ig kötelezően megismerjék az állatok igényeit, és ezeknek megfelelően tartsák őket.

2018-tól birkákat tilos kikötve tartani, 2013 után pedig a lovaknak naponta minimum két óra kifutóidőt kell biztosítani.

Kiegészítésként javasolnánk még az utcáról összeszedett macskák ivartalanítását és a lakásban történő kutyatartás szigorítását is.

És Ön milyen törvényeket hozna az állatok érdekében?

Forrás: GEO magazin

hír törvény állatvédelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása