Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Miért olvadunk el a cuki állatoktól?

2009. március 08. 08:30, robina komment

Korábban már írtunk arról, hogy milyen evolúciós háttere van annak, hogy ha aranyos állatot látunk, rögtön olvadozni kezdünk. Természetesen az utódgondozással van kapcsolatban (ki hitte volna!). Most találtunk egy kedves videót, ami ezt nagyszerűen illusztrálja. Mialatt már szinte gügyögő állapotba kerülsz a kiscicákat bámulva, a videó leírja, hogy mit, és miért érzel.

A tanulság az, hogy minél aranyosabb egy kiscica, annál nagyobb esélye van a gazdi törődésére, tehát annál inkább biztosított a túlélése. A macskák ezt kétségtelenül tökélyre fejlesztették.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása