Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

6 állat, akihez biztos hozzá akarnál bújni!

2014. március 19. 13:24, CukiságBlog komment

Minden állatnak megvan a saját maga kis jellemvonása, amiért cukinak látjuk, vagy tartjuk őket. A most következő szőrmókok már ránézésre is elbűvölőek, és biztosan mindenkinek az az első gondolata őket nézve, hogy de jó lenne hozzájuk bújni, hiszen pihe-puha szőrük van. 

1. Pomerániai törpespitz. Egyik jeles és híres képviselője Boo, akiről már írtunk mi is. 

 

2. Selyemtyúk. Külseje mellett másik különlegessége, hogy bőre, húsa és csontjai kék színben pompáznak és a lábain 5-5 ujj található, a többi baromfi fajtával ellentétben, akiknél csak 4-4.

1_105.jpg

 

3. Bolyhos tehenek. Ezek a tehenek kitűnő tenyésztési folyamaton mennek keresztül, de e mellett a szépségért is meg kell szenvedniük. Gazdáik folyamatosan ápolják szőrüket, olajozzák, fésülik őket, és prémium minőségű tápot kapnak. Leginkább eladásra tenyésztik őket egy Iowai farmon, de sokukat viszik kiállításra is. 

 

4. Tengeri vidra. Eltérően a többi tengeri emlőstől, a tengeri vidra a testhőmérséklet megtartásában, nem a hőszigetelő zsírrétegre, hanem a vastag bundájára hagyatkozik.

 

5. Pusztai macska. Hosszú, sűrű bundájára élőhelye miatt van szükség, hiszen a Himalája magas hegycsúcsain és fennsíkjain él. Ez a szőrme olyan vastag, hogy közvetlenül a bőrfelületnél mindig átlagos 20-30 C° érzékelhető. Sajnos ez a bunda okozta az állat vesztét is: az orvvadászok és prémkereskedők kegyetlenül vadászták az állatot évtizedken keresztül. A tengeri vidra után övé a legsűrűbb bunda az állatok körében, szőrének hossza akár a 10 centimétert is elérheti, ami a méretéhez viszonyítva nagyon hosszúnak számít. 

 

6. Angóranyúl. Az egyik legrégebbi nyúlfajta, eredetileg Ankarából, Törökországból származik. Leginkább hosszú, puha szőre miatt tenyésztik

 

puha szőr boo bolyhos pusztai macska pomerániai törpespitz bolyhos tehén selyemtyúk tengeri vidra angóranyúl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása